Председателят на БСП Михаил Миков използва и трибуната на фейсбук, освен парламентарната, за да призове отново правителството да не се включва в удължаването на санкциите срещу Русия. Миков обяви в профила си в социалната мрежа и своеобразна акнета. Пита приятелите си те какво мислят по въпроса.

"Призовавам българското правителство и Европейската комисия спешно да преосмислят заявените си намерения да наложат нови санкции срещу Русия.

БСП има ясна позиция против каквото и да е разширяването на тези санкции. Тази позиция отчита неефективността на тези санкции за намаляването на напрежението и нормализирането на отношенията между Русия и Украйна от една страна и Русия и ЕС, от друга страна. Тази позиция отчита обаче - и това е не по-малко важно - естеството на отношенията между България и Русия. Не е в интерес на България да участва в процесите, които различни субекти инициират периодично срещу Русия. В резултат на тази политика на ЕС, която не съобразява в достатъчна степен интересите на нашата страна, вече претърпяхме достатъчно загуби. Крайно време е да отстоим по-решително националните си интереси!

Какво мислите Вие?", написа лидерът на левицата.

Призивът му идва на фона на отхвърленото вчера предложение на БСП парламентът се обяви против поредното разширяване на санкциите на ЕС срещу Русия, за каквото най-много настояваха САЩ.