Карлос Алкарас не скри емоциите си, след като за първи път в своята кариера достигна до полуфинал на "Уимбълдън". Нещо повече - испанецът е изненадан от самия  себе си, тъй като доскоро се считаше, че не е достатъчно добър на трева.

Вчера Карлито победи своя връстник и познайник още от детските години Холгер Руне (Дания) - 7:6(3), 6:4, 6:4. На полуфинала ще спори с Даниил Медведев, който излезе "сух" от тежка 5-сетова битка с Кристофър Юбенкс (САЩ) - 6:4, 1:6, 4:6, 7:6(4), 6:1.

И двата полуфинала при мъжете са в петък, в другия съперници са шампионът на тревата в "Ол Инглънд клъб" Новак Джокович и Яник Синер (Италия).

"За мен е невероятно! Мечта, откакто започнах да играя тенис, рече Карлос Алкарас. - Мечта, да играя на полуфинал на "Уимбълдън". Играя на страхотно ниво. Не очаквах самият аз да се представям така добре и то на настилка, която не би трябвало да ми е удобна. За мене това е лудост".

"В началото на мача бях наистина нервен. Все пак е четвъртфинал на "Уимбълдън", а и още повече срещу Руне. А той е на моята възраст и играе на страхотно ниво. Беше ми трудно да се преборя с него, така си и мислех още преди мача. Но щом стигнеш до четвъртфиналите, няма приятели. Трябва да си фокусиран върху себе си и мисля, че се справих страхотно в това отношение“, добави той.

Днес са полуфиналите при дамите: Елина Свитолина (Украйна) срещу Маркета Вондрушова (Чехия) от 15:30 часа и след това Онс Жабер (Тунис) - Арина Сабаленка (Беларус).

Вчера Жабер взе реванш от Елина Рибакина (Казахстан) за загубата си на финала през 2022 г. - 6:7(5), 6:4, 6:1. 

А Сабаленка преодоля Мадисън Кийс (САЩ) - 6:2, 6:4.