"Интер Маями" представи официално пред своите фенове двете си нови звезди - Лионел Меси и Серхио Бускетс. Това се случи на временния стадион на отбора във Форт Лодърдейл. Футболистите бяха привлечени в клуба като свободни агенти, а привличането им официално бе потвърдено часове по-рано.

Събитието бе под въпрос, тъй като малко преди началния му час през града преминаха страхотна гръмотевична буря и порой. Заради мерки за сигурност се наложи феновете дълго време да не бъдат допускани да влязат на стадиона, така се извиха опашки.

Все пак церемонията започна и завърши без нови стихии. Пръв на сцената излезе единия от собствениците на "Интер Маями" Дейвид Бекъм.

"Страхотно е, че сте тук в тази специална вечер. Живеем в невероятен момент, като можем да приветстваме в Маями един от най-добрите играчи в историята. Това е сбъдната мечта.

Преди десет години стартирах приключението си в САЩ с идеята да доведа най-добрите футболисти в света. Добре дошъл, Лео, благодаря ти, че избра нашия клуб. Също така приветстваме и Серхио Бускетс, който е един от най-добрите халфове на моята генерация“, заяви Бекъм.

Последен на терена се появи Лионел Меси, което предизвика бурни овации и скандирания. Семейството му също присъстваше.

"Благодаря на хората в Маями за това посрещане и за тази любов. Щастлив съм, че съм тук. Идвам тук с желанието си да се боря и да побеждавам, както и да помагам на клуба да израства. Надявам се да се присъедините към нас и искам да благодаря и на съотборниците си тук. Щастлив съм, че избрах този град и този проект. Нямам съмнение, че ще се насладя на това преживяване", каза Меси.