Вратарят на "Пари Сен Жермен" Джанлуиджи Донарума и съпругата му Алесия Елефанте са станали жертва на дързък и брутален грабеж миналата нощ, съобщават френските медии.

Неизвестни нахлули в дома им във френската столица, задигнали пари, ценности и имущество на стойност половин милион евро - по предварителнта оценка, а също така нанесли материални щети.

Още по-стряскащо било отношението към звездната двойка - те били съблечени и завързани, а италианският национал е отнесъл няколко юмрука и ритника, пише сайтът Actu 17, цитиран от световни агенции.

След като крадците си тръгнали, двамата успели да стигнат до близкия хотел около 3 часа след полунощ. Служителите там извикали полиция. Вратарят и партньорката му са хоспитализирани заради шока, но засега няма повече информация за състоянието им и дали Донарума е пострадал от ударите.

Стражът трябваше да участва в първия мач на ПСЖ за лятото срещу "Льо Авър" днес, но ще е извън състава.

Това не е първият случай, в който играч на "Пари Сен Жермен" става жертва на крадци. Феновете на отбора често са доста темпераментни и дори отмъстителни, когато не са доволни от изявите на тима. А най-често жертва на посегателства в домовете си стават звездите от Висшата лига на Англия.