Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва обяви, че в идните месеци ще се подложи на операция на тазобедрената става заради силните болки, които изпитвал, предадоха световните агенции.

Лула съобщи сам новината в седмичното си предаване в YouTube "Разговор с президента". Той се сравни с футболист, който не може да каже на треньора си, че го боли нещо, защото ще бъде пратен на резервната скамейка.

"Искам да си направя тази операция, защото не искам повече да чувствам тези болки. Никой не може да работи, ако изпитва болка през целия ден. Чувствам, че понякога болката се отразява и на настроението ми", допълни той.

Според Лула идеалният момент за операцията би бил месец октомври  - след два месеца, в които програмата му ще бъде много натоварена.

През август Лула ще приеме държавните глави на страните от района на Амазонка, а после отива в Южна Африка за среща на върха на групата БРИКС. След това ще участва в срещата на върха на Г-20 в Индия, а накрая в годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, предаде БТА.