ЦСКА 1948 е с гол пасив от румънския ФК ФКСБ след първия мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, след като "червените" отстъпиха с 0:1 на националния стадион "Васил Левски". Българският тим ще гостува в Букурещ на 3 август от 20:30 часа.

ФКСБ вкара единствения гол в 28-та минута. Дариус Олару получи подаване по лявото крило и центрира ниско в наказателното поле, а Даниел Наумов изби топката, но право към точката за дузпа. Там я чакаше непокритият Флоринел Олару, който вкара на опразнената врата за 1:0.

Преди гола Наумов отрази удари на Адриан Шут и Александру Бълуца, а за "червените" неточен бе Стоян Стоичков. Младокът напредна по лявото крило и стреля по диагонал, но топката премина покрай страничната греда. В ответната атака румънските "армейци" вкараха първия гол в мача.

ЦСКА 1948 имаше по-добрите положения в началото на втората част, но "червените" не успяха да вкарат. Първо вратарят Стефан Търновану отрази силен удар на резервата Антонио Вутов, а по-късно Елитон стреля с глава над напречната греда на гостите от Румъния.

В 84-та минута Бирсент Карагарен центрира нах далечна греда за Симеон Петров, който пък обърна отново играта с пас с глава за непокрития Антонио Вутов. Топката обаче премина малко над скочилия високо халф на "червените" и той не успя да стреля с глава към вратата на румънците. Секунди по-късно отново Карагарен подаде в наказателното поле за Талис, чийто удар по земя бе точен, но уловен от Търновану.

Двубоят бе забавен заради проблеми с осветлението на "Васил Левски" и главният съдия Лука Пайрето от Италия назначи девет минути добавено време. ЦСКА 1948 обаче не успя да стигне до изравняване и гостува в Румъния следващата седмица с гол пасив.