"Направо те убивам"!

"Ще ти закача главата"!

Такива заплахи е отправил Георги Николаев. който нападна и зверски обезобрази 18-годишно момиче в Стара Загора. За заплахите съобщиа полицията и прокуратурата в града на съвместен брифинг по случая.

Заканите с убийство са отправени чрез интерне приложение два дни преди упражненото насилие.

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето е било настанено в болница без опасност за живота, поясни старши комисар Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

"По моя инициатива днес проведох среща с майката на пострадалото момиче. Тя се съгласи, проведохме близо един час разговор с нея. Заявих и нашата принципна позицията към нулева толерантност към прояви на насилие.

Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението", заяви районният прокурор Таня Димитрова.

Тя подчерта, че е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги Николаев, обвинен за нападението. Той вече два пъти е осъждан за подобни престъпления, допълни комисар Христов.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза, че действително е свършена много работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени множество експертизи.

"Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда", подчерта той.