Атака на руски безпилотни летателни апарати с експлозиви е повредила пристанищната инфраструктура в Одеса и е предизвикала пожари в Одеска област в Южна Украйна, съобщи във вторник областният управител Олег Кипер, предаде Франс прес.

"В резултат на нападението избухнаха пожари в пристанищни съоръжения и промишлена инфраструктура в региона, а един асансьор беше повреден", каза Кипер в "Телеграм". 

Засега не се съобщава за пострадали в атаката. Русия е нанесла удари с безпилотници и по украински пристанища на р. Дунав, предаде на сайта си Радио "Свобода". Повредени са обекти на пристанищната и промишлената инфраструктура, възникнали са пожари, каза Кипер, цитиран от медията. 

Експлозии в Киев

Експлозии отекнаха и в украинската столица Киев, предадоха световните агенции, като се позоваха на кмета на града Виталий Кличко, предава БТА.

Украинската противовъздушна отбрана влезе в действие срещу атаки с дронове, като отломките от безпилотните апарати паднаха върху няколко района на столицата, поясни Кличко. На едното от тези места отломките са повредили нежилищна сграда и на мястото има екипи за спешно действие. В другия район отломки от дронове са подпалили дърво, а на трето място останките от свален дрон са паднали върху детска площадка.

Жертви няма.

Свалени са били над 10 дрона "Шахед", иранско производство, идващи от различни посоки.