Ако не беше ТоТо нямаше да знаете, че Тити Папазов обича да стриже жени.

А и интересно, как в държавата на Динковците, всички шумно декларират, че са против насилието.

Нещо не се връзва.

А до онзи ден адмирирахте лова на мигранти, боя на бабички по границата, саморазправата с посочени в социалните мрежи за престъпници, гражданските отряди и други подобни "мирни" прояви.

ТоТо явно ще понесе отговорност заради всички - публични и не само, вербални и физически насилници, лъжци и манипулатири, на които никой не смее да скочи.

Де да имаше такава категоричност и към политиците (математиците, социолозите, политолозите и други експерти), които всеки ден безкритично сеят омраза и заблуди от всякакви официални екрани, слушани от официални журналисти.

А и интересно как никой не се заглежда в други YouTube канали. И не се замисля как се финансират, кой стои отзад и върти машината на влиянието им. Защото това, че дарения стигат за издръжката им, не е вярно.

Ех, каква държава и общност щяхме да сме, ако наистина имахме нетърпимост към несправедливостта, лъжите и насилието.

Сега сме стегнати в свинските опашки на #който трябва и забиваме стрелички по посочени мишени.

ТоТо е лошият вестител. Огледалото. Смехът на анонимната публика, която остава там - в сенките, където сме всички ние.

Образът в огледалото не ни понесе и решихме да го счупим. Но сме в стая с огледала.

Насилието е национален спорт в България. От лелките в яслите, които бият и обиждат децата, до издевателствата в старческите домове и изнудването на гробищата.

И да, хубаво е да започнем да осветяваме тайните кътчета на обезчувствената си обществена душа. Но линчът и радостта от нечие публично унижение и гражданска смърт, не са нищо повече освен още от същото.

---

Бел. ред. - поста на Миролюба Бенатова препубликуваме от фейсбук профила й с нейно разрешение. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.