Чавдар Бояджиев е извършил двойното убийство в село Лозен край София, обяви държавното обвинение днес. Той е направил самопризнания при задържането си, налице са и сериозни доказателства, които го свързват с престъплението.

Двама души - 18-годишно момиче и 27-годишен мъж - бяха открити преди дни на различни места в софийското село. Младата жена е била обявена за издирване в петък.

Още вчера от Софийска градска прокуратура обявиха, че имат задържан заподозрян - 34-годишният Чавдар Бояджиев, който живее в селото и познава и двете жертви. Днес стана ясно, че той е арестуван на пътя между Айтос и Бургас, а в автомобила му е открит пистолет - с един патрон в пълнителя и един в цевта.

При задържането си той е направил самопризнания, а по ръцете му са открили капсулни частици, знак, че е произвел изстрели с огнестрелно оръжие. Откритите проектили и гилзи до тялото на убитото момче съвпадат с пистолета, намерен в автомобила му. Банкова карта на убития мъж също е била в него.

По информация на бТВ, първо е убито 18-годишното момиче, с което Бояджиев имал интимни отношения - скарали са се заради пари. След това обвиняемият отива на среща с 27-годишният мъж, с когото са приятели и на когото дължи 10 000 лева. На него разказва за убийството и иска още пари, за да избяга. Стига се до спор и Бояджиев убива и него.

"В понеделник ще бъде разглеждана мярката за неотклонение на обвиняемия Ч. Б., ще поискаме задържане под стража", обяви днес зам.-градският прокурор Христо Кръстев.

От прокуратурата съобщиха още, че обвиняемият в момента живее с друго момиче, чийто баща е бивши служител на МВР - и той е ползвал именно негово оръжие за убийството.

Бояджиев още през 2019 г. е съден за престъпление против личността - телесно увреждане, което е причинил заедно с две други лица. В началото на тази година обаче е освободен от наказателна отговорност и му е наложена само глоба от 1000 лева.

А както стана ясно още вчера, това не е първото убийство на Бояджиев - през 2022 г. е удушил жена на 22 години, първоначалната теза е убийство по непредпазливост по време на секс, за което той също е направил самопризнания. Делото е в производство, а съдът е освободил убиеца с мярка за неотклонение - подписка, на което прокуратурата не е възразила.

Днес от обвинението обявиха, че са установили множество пропуски и по това дело, и ще искат освобождаване на прокурора, който го води.