Прокуратурата е поискала от Районния съд в Несебър постоянното задържане на Господин Вълев, по-известен като Динко от Ямбол, след видеоклип, в който той бие и унижава просещ мъж в инвалидна количка пред супермаркет.

Мярката му за арест е променена - от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за оставането му за постоянно хулиганство и принуда, това каза за БНР Бургас ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

„На Динко Вълев е предявено обвинение за това, че на 5 август е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи неуважение към обществото. Това е т. нар. хулиганство по смисъла на чл. 325, ал.1 от НК, за което законодателят е предвидил наказание от 2 години лишаване от свобода. При условията на реална съвкупност е предявено и обвинение за принуда, защото Вълев е накарал лицето, което се представят за инвалид и просяк да се извини, че е подвел обществото, като за това повдигнато обвинение наказанието е лишаване от свобода до 6 години", уточни тя.

На Динко Вълев е взета мярка за отклонение задържане под стража до 72 часа, предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане до Районния съд в Несебър за вземане на постоянна мярка задържане под стража.

Провеждат се оперативно-издирвателни дейности за да се установи лицето, което е записало видеото.

Динко от Ямбол беше задържан от полицията заради агресивно поведение, след като на клип, публикуван в в социалните мрежи, се вижда как блъска, плюе и удря шамар на мъж, представящ се за инвалид и просещ пред хипермаркет в Равда.

Служители на РУ Несебър се самосезираха и е образуваха досъдебно производство за хулигански действия, съобщиха от полицията.