"Лудогорец" излиза днес от 17 часа в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу "Астана" в казахстанскта столица. Реваншът е идната седмица в Разград.

Двубоят ще се играе на изкуствен терен - "Астана" разполага само с такъв за официални мачове. Помощник-треньор на отбора е Саид Ибраимов, който години наред бе част от щаба на Станимир Стоилов.

През миналата седмица "Лудогорец" отпадна от пресявките в груповата фаза на Шампионската лига, като отстъпи пред "Олимпия" (Любляна) и сега може да продължи в един от по-ниско котиращите се турнири на УЕФА. "Орлите" научиха съперниците си в четвъртия кръг на Лига Европа и Лигата на конференциите - той е плейофен, след него започва груповата фаза. 

Ако отборът на Ивайло Петев елиминира "Астана", остава в ЛЕ и в решителния спор за групите ще срещне колоса "Аякс", отреди жребия. Стигне ли битки с 4-кратния европейски шампион и отстъпи, "Лудогорец" влиза в Лигата на конференциите.

"Олимпия" (Любляна), който отстрани "Лудогорец" във втория кръг на ШЛ, ще играе с победителя от "Карабах" (Азербайджан) и ХИК "Хелзинки", ако бъде елиминиран от "Галатасарай".

В случай, че "зелените" се препънат пред "Астана", опонент за групите на Лигата на конференциите ще един измежду шампионите на Латвия и Албания - "Валмиера" (Латвия) или "Партизани" (Тирана).

Срещите ще се играят на 24-ти и 31 август. "Астана" или "Лудогорец" ще бъде домакин в първата среща в плейофа на третия турнир на УЕФА.