Италианската министър-председателка Джорджа Мелони и  италианският вицепремиер Матео Салвини са в центъра на пародия на нашумелия филмов хит "Барби", предаде АНСА, цитирана от БТА.

Краткото видео, с продължителност под две минути, е наречено "Джорджи". Мелони в него е Барби, а Салвини е Кен. В пародийното видео се появяват и други италиански политически фигури - лидерката на опозиционната Демократическа партия Ели Шлайн, председателят на Сената Иняцио Ла Руса, лидерът на антисистемното "Движение 5 звезди" Джузепе Конте и др.

Пародията вече се превърна в хит в ЮТюб. Тя е реализирана с помощта на изкуствен интелект и технологията за подмяна на лица. Текстовете във видеото са същите като в оригиналния филм за Барби, който световен шампион по приходи. Сцените са също като оригиналните.

Видеото е дело на групата в социалните мрежи, наречена "Това не е изкуствен интелект", която е активна от 2023 г. и която обещава креативност при създаване на видеа с помощта на изкуствен интелект и при използването на програми като "Стейбъл дифюжън" (модел за генериране на изкуствен интелект, дело на британската компания "Стабилити Ей Ай").