Представете си град, в който двата централни булеварда са кръстени на Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн, между тях е булевард „Американски“, а малко по-встрани – улица „Томас Джеферсън“, като карето се оформя от улица "Ню Йоркска". 

На булевард „Джордж Вашингтон“ се намира Американската църква и, разбира се, паметник на самия Джордж Вашингтон, възседнал кон точно срещу парламента - мястото и институцията, въплъщаващо независимостта и суверенитета, т.е. властта на народа. 

Малко по-надолу по булеварда се извисява Паметникът на американската армия от Втората световна война, който изобразява американски войник, вдигнал автоматичната си пушка - това е най-високият паметник в този град, като е по-висок от всички национални символи.

Кметството се помещава в сграда на улица "Ню Йоркска" 33.

Между тази улица и булевард "Вашингтон" се издига внушителната патриаршеска катедрала в града, издигната в чест на победата в Англо-американската война и носеща името на канонизиран американски политик, чието прозвище идва от река Хъдзън, край която е победил в битка други християни, но през цялото си 11-годишно управление е бил васал на индианци езичници.

И ако този град е столица, възможно ли е да е нечия друга столица, освен тази на САЩ?

Така...

А сега си представете град, в който двата централни булеварда са кръстени на руския император Александър II и княз Дондуков, между тях е улица „Московска, а малко по-встрани – улица „Граф Игнатиев“.  

Целият център е кръстосан от улиците и булевардите "Гурко", "Тотлебен", "Алабин", "Скобелев", "Аксаков" и "Паренсов"...

На булеварда, кръстен на императора Александър II се намира Руската църква и, разбира се, паметник на самия император, възседнал кон точно срещу парламента. 

Малко по-надолу по булеварда се извисява Паметникът на съветската армия. 

До улица „Московска“ пък е най-голямата църква в града, издигната в чест на победата в Руско-турската война, която носи името на руски владетел, чието прозвище идва от победата му над други християни, докато за цялото си 11-годишно управление е васал на монголите езичници.

И ако този град е столица, възможно ли е да е нечия друга столица, освен тази на Русия? 

Е, възможно е. 

Това е София, столицата на България, нашата родина.

България е наистина страната на чудесата. На руските чудеса.

Но от нас зависи това да се промени.
------------
Тотемът на съветския окупатор ще падне.

Може би не днес, нито след месец. 

Но процесът е вече тръгнал и никой не може да го спре. Още по-малко жалки левичарски клоуни, които позират пред плажните заслони, или руски чиновници на българска служба, които ще се опитват да шиканират премахването чрез документални или галерийни хватки.

Този грозен руски фантазен тотем до най-много година няма да го има.

Както няма да я има терористичната организация Русия в Украйна.

Точно както ДАЕШ са вече само твърде лош спомен за унищожение на човешки животи и на културното наследство на света.