Пред Съдебната палата в София започна протест заради извършеното през юли в Цалапица убийство на 24-годишния Димитър Малинов.

За поредна вечер хората настояват за прозрачно разследване и справедливи наказания за заподозрения за убийството Рангел Бизюрев, който веднага след престъплението замина за Германия, и братята Валентин и Борислав Динкови, обвинени към този момент за укривателство, предава БНР.

След дни на протести в Цалапица, провокирани от убийството на 24-годишния Димитър Малинов, близки и жители на селото се събраха на протест пред Съдебната палата в центъра на столицата. Целта – да бъдат чути от властта.

Исканията им остават същите – прозрачно разследване и справедливи наказания за виновните. Те продължават да твърдят, че полицаи са оказвали чадър и това е дало възможност на заподозрения за убийството Бизюрев да избяга в Германия. И, въпреки че началникът на районното полицейско управление в Стамболийски вече е отстранен, назначена е проверка и вътрешният министър Калин Стоянов обеща още наказания, ако се открият данни за нарушения при разследването и бездействие, те не са доволни от действията на държавата досега.