Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа нокаутира финландеца Роберт Хелениус в седмия рунд на основния мач в галавечер в Лондон. Преди това обаче Ей Джей бе освиркан от своите сънародници, тъй като започна боя доста сковано и предпазливо.

Съперник на Джошуа трябваше да е Дилиън Уайт, но той не издържа допинг тест, така по спешност трябваше да бъде търсен друг съперник. Хелениус е познато име, през миналата година той отстъпи пред Дионте Уайлдър - може би следващият опонент на британския гигант.

След победата Антъни Джошуа излезе от ринга, без да каже нито дума и изблъска фенове, преди да се върне между въжетата малко по-спокоен. Роберт Хелениус получи медицинска помощ и кислород преди да се изправи отново на крака. В първите секунди след нокаута състоянието му будеше тревога.

„Знаех, че това ще се случи. Всички говореха за новия Ей Джей, за стария Ей Джей, а след два-три рунда тълпата стана нетърпелива, каза промоутърът на Еди Хърн пред Би Би Си. - Той намери силата в дясната си ръка и направи един от нокаутите на годината. Това е Ей Джей, който ще виждаме. Трябва да е по-агресивен от показаното днес, но има път напред.“

Нокаутът е 23-ти в кариерата на Антъни Джошуа, който вече има актив от 26 победи и 3 загуби, но и първи от декември 2020 г., когато победи Кубрат Пулев при защитата на световните си титли на WBA, IBO, IBF и WBO в Лондон.

След това той ги загуби срещу украинеца Олександър Усик през септември 2021-а.

„Антъни чака мачове с Уайлдър, Фюри, това е, което иска“, каза още Хърн.

Джошуа отговори на критиците по време на краткото интервю на ринга с думите:

„Поздравления за Роберт Хелениус, че участва в мача. Хората трябва да ме оставят на мира. Това е моето време на ринга. Човекът е талант, а аз трябваше да го проуча, защото смяната дойде много късно. Благодаря му, че спаси шоуто. Не искам да говоря много, но гърбът ми бе боли от това, че нося тежка категория. А Хелениус може да причини проблеми на много хора.“