Фенове на ЦСКА-София изразиха огорчението си след снощната загуба с 0:3 от "Лудогорец" в Първа лига с рейд по тъмно на стадион "Българска армия". 

Счупени са гредите на официалния терен, а пред съблекалнята на отбора личи надпис "срам и позор", предаде БТА.

Подобни действия се случваха по-често в миналото - конкретно рязането на гредите. А счупени стъкла и надписи със спрей имаше и през миналата година - след поражението от "Левски" на финала за Купата.

Цесекарите освиркаха своя тим след мача в Разград, загубен с доста бездушна и безидейна игра. Погромът можеше да е и по-тежък от 0:3, като дори с 10 души в края "орлите" направиха два пропуска, удариха греда.

ЦСКА-София месеци наред бе бойкотиран от организираните си привърженици, които не посещаваха стадиона след загубата от "Левски" в споменатия финал. Те се върнаха и застанаха зад тима в битката за титлата през миналия сезон.

"Червените" изпуснаха да детронират "Лудогорец" драматично и на косъм. Покрай разочарованието, очакванията преди новия сезон станаха по-големи, още повече клубът привлече гръмки имена. Стартът това лято обаче е кошмарен - само една победа, при това доста измъчена срещу новака "Крумовград", едно равенство и три поражения. 

Сред тях са двете загуби от "Сепси" в Лигата на конференциите - 0:2 и 0:4. Формата на отбора е много слаба, а новите попълнения са далеч от някакво прилично състояние.

Клубът: Не приемаме и осъждаме всякакъв вид вандалски прояви

ЦСКА-София излезе с позиция, свързана със слабите резултати и с реакцията на феновете в последните часове.

Вижте пълния текст, без редакторска намеса:

"Преди два месеца завърши един много тежък сезон. Бяхме на предела на силите, дадохме всичко от себе си и бяхме много, много близо до целта. Психически и физически отборът достигна своя лимит. Някъде там между края на миналия и началото на този сезон не успяхме да намерим своя ритъм. Изглежда, че не успяхме да се съвземем от преживяваното изтощение и разочарование. Никой в клуба обаче от собственици, през ръководство, отбор и персонал не е очаквал толкова разочароващо начало на сезона.

Абсолютно всеки един човек в клуба осъзнава, че не приляга на ЦСКА да изглежда по този начин и да се представя много под стандартите, установени през дългогодишната, славна история на най-великия български футболен клуб. Причините са комплексни и се анализират внимателно. Всички ни боли от случващото се и ни е срам от продукцията.

Това обаче е футболът и по тази причина е най-големият спортен феномен на света. Има върхове и спадове, но и в добро и лошо оставаме верни, защото това е нашият отбор, нашата страст, нашият дом. Именно затова не разбираме, не приемаме и категорично осъждаме опитите за саморазправа с футболисти, чупенето и оскверняването на собствеността на ЦСКА и всякакъв вид вандалски прояви.

Както не приляга на нас да ви разочароваме по този начин и да не сме на нужното ниво за вас – великата ни публика, така не приляга и на наши фенове да прибягват до подобни, агресивни действия.

Бихме искали още веднъж да изтъкнем факта, че разочарованието в клуба е огромно и поемаме отговорност за резултатите. Но неведнъж сме били в криза и сме успявали да излезем по-силни. Ще го постигнем отново!"