Двубоят между Григор Димитров и Александър Зверев от първия кръг на турнира на твърди кортове в Синсинати (САЩ) от Мастърс 1000 бе отложен заради проливен дъжд.

Мачът трябваше да се изиграе в изминалата нощ, но природата обърка плановете на организаторите, така бе пренасрочен за днес и се очаква да започне след 20 часа наше време. Той е трети в програмата.

Бившият номер 1 в света Анди Мъри се оттегли от Мастърса "Ийстърн енд Уестърн" заради разтежение на коремен мускул. Шотландецът предпочете да не рискува и да се възстанови напълно за Откритото първенство на САЩ, което започва в края на месеца.

36-годишният Мъри се отказа на турнира в Торонто миналата седмица преди осминафиналния сблъсък с бъдещия шампион Яник Синер, след като прекара почти пет часа на корта за победите над Лоренцо Сонего и Макс Пърсел.

Трикратният шампион от Големия шлем пътува до Синсинати, където се надяваше да бъде във форма навреме, за да се изправи срещу руснака Карен Хачанов, но сега ще бъде заменен от щастлив губещ, съобщиха от ATП.

В първия кръг в Синсинати Феликс-Оже-Алиасим постигна победа с 4:6, 6:2, 6:3 срещу Матео Беретини. 12-ият в схемата канадец прекъсна серия от пет поредни загуби и във втория кръг ще срещне французина Адриан Манарино, който се наложи над сънародника си Ришар Гаске с 6:4, 6:3.

А Григор очаква завръщане на корта, след като пропусна Торонто заради травма.