Англичанинът Антъни Тейлър ще ръководи реванша от третия предварителен кръг на Лига Европа между "Лудогорец" и "Астана" в четвъртък от 21 часа, съобщи УЕФА. Централата смени наряда. Първоначално е бил предвиден Крис Кавана, сънародник на Тейлър.

"Орлите" загубиха първия мач с 1:2. Ако елиминират опонента, те ще спорят с "Аякс" за попадане в груповата фаза. В случай на отпадане, отиват на плейоф на Лигата на конференциите срещу албанци или латвийци.

Антъни Тейлър е сред най-популярните съдии в света. Той си спечели добра слава покрай мача Дания - Финландия на Евро 2020. Тогава Кристиан Ериксен от тима на "червения динамит" получи сърдечен арест на терена, а за това, че животът му бе спасен, помогна и бързата реакция на арбитъра, спрял играта и незабавно повикал помощ.

Той и асистентите му бяха сред наградените от УЕФА за случката. Месеци след добрата развръзка 44-годишният англичанин разказа, че е работил като надзирател в затвор, преди да започне да печели достатъчно от съдийство. Бил разпределен в крило с душевноболни, които често посягали на живота си или проявявали агресия, така опитът от там му помогнал за мигновената реакция на ст. "Паркен" през юни 2021 г.

Преди два дни Тейлър ръководи сблъсъка от първия кръг във Висшата лига между "Челси" и "Ливърпул" (1:1). Бе главен съдия на финала на Лига Европа миналия сезон, в който "Севиля" победи "Рома" с 2:1.

Старши треньорът на "вълците" Жозе Моуриньо имаше сериозни претенции към съдийството заради неотсъдена дузпа и други "прегрешения". Той обиди британеца на паркинга край стадиона, за което отнесе наказание и глоба от УЕФА.