Новак Джокович спечели титлата на тенис турнира в Синсинати от серията Мастърс 1000 с награден фонд 6 600 000 долара. Сърбинът се наложи над световния номер 1 Карлос Алкарас с 5:7, 7:6(7) и 7:6(4).

Жокера спаси мачбол във втория сет, в който премина и през криза с физически казус. А както и на финала на "Уимбълдън" между двамата миналия месец, двубоят се превърна в класика и зрелище. Той бе изпълнен с обрати и продължи 3:50 часа, което за този формат - до три сета, е много.

За Джокович това бе трета титла от състезанието и общо 95-ата титла в ATP в кариерата му, и 39-а от Мастърс 1000, където е рекордьор. Сега предстои US Open, на който той се завръща след две години отсъствие, а Алкарас ще защитава титлата си.

Мачът започна равностойно, но Джокович успя пръв да стигне до пробив в шестия гейм и да поведе с 4:2. Още веднага обаче Карлито успя да върне пробива, което му даде импулс и той стигна до втори брейк за 6:5, а накрая на свой сервис затвори сета за 7:5.

Веднага след края на първия сет Джокович се прибра в съблекалнята, след като имаше съмнения, че е пред топлинен удар. След завръщането си на корта Ноле започна колебливо и допусна ранен пробив, след като направи три двойни грешки за 1:2. Последва ново прекъсване, за да бъде оказана медицинска помощ на Джокович, той все пак продължи участието си в мача.

36-годишният тенисист показа своята класа и непримиримост и върна пробива за 4:4. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който 23-кратният шампион от Шлема отрази мачбол при 5:6, а след това наложи характера си в тайбрека и изравни сетовете. 

В решителната трета част Ноле доминираше. Сърбинът поведе с пробив с 4:3. След това той взе и своето подаване на нула и имаше аванс от 5:3, за да се стигне до още един драматичен сервис-гейм на Алкарас, който на свой ред спаси два мачбола.

Последва нов спектакъл за феновете, след като Джокович имаше начален удар, а геймът продължи над 12 минути и Алкарас успя да върне брейка и изравни за 5:5.

В следващия гейм Карлос успя да спаси три възможности за пробив на Ноле, за да поведе с 6:5.

Сърбинът бе категоричен при подаването си - 6:6. Джокович доминираше в тайбрека и стигна до 7:4, с което грабна титлата и взе частичен реванш от Алкарас за поражението на турнира „Уимбълдън“.

Коко Гоф също триумфира и взе първа титла от WTA 1000

Американката Коко Гоф спечели титлата в Синсинати при жените. На финала седмата поставена в схемата победи финалистката от "Ролан Гарос" Каролина Мухова (Чехия) с 6:3, 6:4 за близо два часа игра.

19-годишната американката грабна първа титла от турнир WTA 1000 и взе втори трофей през август след този във Вашингтон и общо трети за сезона.

Така тя стана първата тийнейджърка, която печели три турнира за един сезон след Бианка Андрееску през 2019 г. и първата с пет титли в кариерата толкова млада след Каролина Вожняцки през 2009-а.