Осем мигранти са в кома, след като са били изоставени в бус на магистрала "Тракия", предаде БНР. 

Сигнал за изоставения бус на около километър преди тунела Траянови врата в посока София е подаден в 9.30 часа тази сутрин, съобщават за радиото от Центъра за Спешна помощ в София. 

На мястото са изпратени пет линейки. 

Установено е, че в буса е имало около 30 мигранти. Осем от тях са в тежко състояние, изпаднали в кома. Трима са настанени в УМБАЛ "Св. Анна" в София, един е в ИСУЛ, един в "Пирогов", а двама са били откарани с линейки до пазарджишката болница, като най-близко лечебно заведение до местопроизшествието. 

Те са били задушени и дехидратирани. Медици на място преглеждат останалите.

По рано днес други осем мигранти бяха ранени при катастрофа между селата Челник и Победа.

Всички са мъже, на видима възраст около 25 години. Самоопределили са се като граждани на Сирия. 

Към момента им се извършват прегледи в ямболската болница за уточняване на състоянието им.

Фрапиращи случаи вече има буквално всеки ден. В събота след лека катастрофа между микробус и лека кола полицията установи, че в буса има 49 нелегални мигранти.

Интересно е, че действието се развива на Орлов мост в София, т.е. - те необезпокоявано преминават през центъра.

Хората са били буквално един върху друг. 16 от тях бяха хоспитализирани в три столични болници. Повечето са били с ниско кръвно налягане и дехидратирани. Сред пострадалите е било и момче на 15 години. Един от мъжете е бил с премазан крайник, друг получил гърч.

Досега най-тежкият подобен инцидент у нас е край софийското с. Локорско. Там бяха открити мъртви 18 души в камион, специално пригоден с тайник. Хората са били заключени отвън и не са имали никакъв шанс, въпреки че са сигнализирали, че умират мъчително.

По този случай е и една от малкото цели групи, които бяха задържани - организаторът, който е бургаски кримигерой (женен за афганистанка), негов съучастник - бивш граничен полицай, и неколцина дребни "изпълнители" - шофьор, навигатор, майсторите, които са преправяли камиона.

Междувременно единият обвиняем умря в ареста. Делото по същество не е започвало.