Тежка катастрофа е станала снощи на пътя София - Варна. Четирима са загинали след удар на кола в камион, съобщава МВР.

Инцидентът е станал след отклонението за Троян и за Ловеч. По информация на Нова тв в колата са били привърженици на футболен клуб „Левски”, които са се прибирали от мача в София срещу "Айнтрахт". Хората са пътували към Габрово.

Те са се блъснали точно около полунощ на път I-4, но според БТА катастрофата е в района на село Българене (малко след въпросната "детелина" за Ловеч и Троян, б.р.).

Движението от София в посока Шумен е било отклонено по обходен маршрут: по общинската пътна мрежа на с. Българене. Около 6 ч сутринта АПИ съобщи, че движението по път I-4 е възстановено.

Оцелял е само един пътник в колата. Той е транспортиран в болница. Според БТА на място са загинали водачът и трима пътници от колата, на възраст 18, 51 и двама на по 47 години, от Габрово.

Шофьорът на камиона е невредим.

ПТП-то е станало на мокър път.

Иначе за предното денонощие в страната има един загинал и 37 ранени при катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тежките катастрофи в страната са 24.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни инциденти. Ранени са двама души.

От началото на месеца при 598 тежки катастрофи са загинали 42-ма души и са ранени 767. От началото на годината загиналите на пътя са 324, а ранените 5736. Тежките пътнотранспортни произшествия са общо 4351.

В сравнение със същия период на миналата година загиналите са с петима по-малко.