"Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери идват и се връщат. Това го коментирахме няколко години подред. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко. Последните години виждате приходът в хазарта колко е по-голям."

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за завръщането вчера на Васил Божков в страната.

„Искрено се надявам г-н Божков да е дошъл да си реши проблемите с правосъдието. Ако е невинен да си изчисти името, а ако е виновен – имаме съдебна система", продължи той.

Той нямал никакви притеснения, защото "това, което съм коментирал, съм го казал и в прокуратурата на няколко разпита, няма какво да добавя по темата". Не се притеснявал и че Божков може да стане защитен свидетел срещу него.

На Божков вече е връчена призовка и да се яви като свидетел по разследването, че е бил изнудван от бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансово министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Публичните твърдения на Божков са, че е дал на тримата общо 60 милиона лева. През пролетта на миналата година по това разследване Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани за 24 часа, но след това освободени без да им бъдат повдигнати обвинения.

По-словоохотлив Борисов беше по темата за критиките срещу управлението, от което и неговата партия всъщност е част.

"Упреците към управлението са много, поголовно сменят кадри. Ще видим как ще продължим да участваме в тази „сглобка“, обяви не за първи лидерът на ГЕРБ, който за известно време беше потънал в мълчание и нямаше коментар за поредица от актуални събития, сред които и убийството на Алексей Петров.

„Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100% , изключвам външното министерство“, поде познат рефрен Борисов. И още: "В момента еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри без да се коментира. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме. Търново-Русе, "Хемус" не се правят", каза той във врачанското село Лиличе, на мероприятие на младежката организация на партията. 

Вътрешният министър заслужавало да бъде питан защо сменил и кой го накарал да смени ръководители на областни структури. Сменяли се и бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури. 

За напрежението около главния секретар на МВР Петър Тодоров, когото правителството иска да смени, но президентът Румен Радев е против, Борисов каза: Този главен секретар е гласуван от Министерския съвет, разбира се, че той не се справя.

Във връзка с предстоящите местни избори Борисов заяви, че на много места кандидатите за кметове ще бъдат същите, като визира кметът на Враца Калин Каменов.

И сега за убийството на Алексей Петров беше лаконичен: "Да се надяваме, както при предишните атентати, да бъдат задържани извършителите".