Седем души са арестувани заради тежкия инцидент в село Прилеп, при който при саморазправа бе убит шофьор на камион, прегазил 6-годишно дете. Задържаните са от село Градец и са роднини на починалото момченце, съобщи старши комисар Емил Павлов, директор на полицията в Бургас.

Смята се, че момченцето внезапно е пресякло платното за движение малко след 15 часа. Камионът го е блъснал и убил намясто.

Към мястото на инцидента се отправили близки роднини на момченцето, които празнували в близост личен повод, съобщава "Флагман". По думите на спътник на водача на камиона с него започнала саморазправа. Свидетелят успял да избяга и е откаран със случаен транспорт извън с. Прилеп, откъдето успява да сигнализира на тел. 112 за осъществените действия.

Дошлите на място полицейски служители само са констатирали смъртта на 57-годишния водач.

По случая е образувано досъдебно производство. Към момента се извършва оглед и се провеждат процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта на водача.

До приключване на огледа пътят през Ришкия проход е затворен. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути. Регулирането на движението се осъществява от служители на „Пътна полиция“ при Районно управление – Сунгурларе.