"Често пъти си казвам - Боже, аз съм си сбъркала професията, за какво съм станала актриса, не съм никаква актриса. Докато изградя една роля, минавам през хиляди състояния на отчаяние, на нехаресваща себе си, на отричаща себе си. Но съм забелязала, че колкото по-мъчително работя, толкова нещата стават по-добре. Ако тръгне много гладко, имам чувството, че няма да е толкова интересно", казва голямата българска актриса Стоянка Мутафова пред БГНЕС.

Звездата на Сатиричния театър навърши днес 93 години.

"Времето мина много бързо, никога не съм мислила, че ще стигна тези години, но ето - стигнах ги".

Мутафова разказва, че не се струва стара. „Казват старост, аз я усещам, разбира се, някои работи се обаждат, но и при младите е същото. Кой ли не го боли глава, кой ли не го болят краката, кой ли не се оплаква от нещо… Не мога да се оплача, досега съм жива и здрава".

На днешния празник с усмивка на лице великата ни актриса си пожелава да няма толкова много интервюта, както е било днес. "Пожелавам си една малко по-дълга почивка в това отношение", добави Мутафова.

Тя сподели, че няма само едно любимо представление. "Обичам всичките си представления, дори и тази вечер, когато имам толкова малка роличка в "Скакалци". Обичам си представленията. Имала съм 2-3 неприятни, но не си спомням за тях. Много обичах "Министершата", в която имам голяма, солидна роля, но не е само тя", сподели още голямата актриса.

Стоянка Мутафова каза, че е имало и моменти, когато сцената е надделявала над личния и живот, но добави, че при всеки човек е така. "Сцената не може да надделее само в едно отношение - спрямо дъщеря ми. Никога сцената не може да бъде по-горе, отколкото е дъщеря ми. Това е човекът, който е над всичко за мен", каза Мутафова за дъщеря си Муки.