"Мога да кажа само, че съжалявам. Не знаех, че така ще стане. Аз не исках да убия този човек. Исках да го заболи."

Това каза днес дядото на прегазеното в с. Прилеп дете, който е обвиняем за убийството на водача на камиона.

Както и Клуб Z писа, ужасяващата история стана в понеделник. След като момченцето попадна под гумите и бива прегазено, роднини, които празнували наблиза "курбан" излизат и убиват водача, както си е в кабината.

Първоначално задържани бяха дядото, бащата и чичото на прегазеното момченце. После обаче другите двама станаха свидетели и бяха освободени.

46-годишният Стефан Дехнев, който е криминално проявен, е обвинен, че умишлено е убил шофьора на камиона. Престъплението е извършено чрез пробождане с нож в прасеца, довело до кръвозагуба.

Бащата и чичото на 6-годишното момче също са разпитани.

Днес на делото стана ясно и че експертизи показват, че убитият шофьор се е движел с не повече от 15 км/ч в населеното място.

Шофьорът е спрял на метри след катастрофата, но е нападнат от разгневената тълпа и убит в кабината на превозното средство. По тялото на 57-годишния мъж от Аксаково, Варненско, имаше рани, освен от споменатото пробождане в прасеца и от бой по главата.

Негов спътник е успял да избяга със случаен автомобил и да се спаси от тълпата - именно той е сигнализирал на 112.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев поиска най-тежката мярка "задържане под стража":

"От събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил престъплението. Потвърждават го много свидетели. Съществува реална опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. Няма постоянно местоживеене", каза той, цитиран от Нова тв.

Георгиев добави, че първо 46-годишният мъж е пребил водача, а после се е върнал да го намушка с нож. 

"Данните не сочат категорично, че шофьорът е починал вследствие на удара с нож. Искал е просто да го нарани. Няма данни, сочещи умисъл", заяви адвокатът на дядото - Величка Костова.

Обвиняемият поиска домашен арест, въпреки че няма постоянен такъв.

Окръжният съд обаче го остави в ареста за постоянно.

Ето и официалното съобщение на прокуратурата:

По искане на Окръжна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на С.Д. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 57-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 28.08.2023 година в село Прилеп, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл. 115 от НК.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с нож, с който е нанесен удар в областта на левия прасец на пострадалия.

Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.