Жребият за груповата фаза на Шампионската лига събра стари познайници, участвали в класики, като се почне от финала през 1999 г. - "Байерн" и "Манчестър Юнайтед".

Те попаднаха в група А, а останалите отбори там също не са за подценяване - "Копенхахен" и "Галатасарай". 

"Желязната" група обаче е F, включваща силни тимове от четири големи лиги: "Пари Сен Жермен", "Борусия" (Дортмунд), "Милан" и "Нюкасъл". На книга ПСЖ е фаворит, но може да се случи всичко.

Носителят на трофея "Манчестър Сити" попадна в гр. G, където ще спори с "Лайпциг", "Цървена Звезда" и "Йънг Бойс" от Швейцария.

Рекордьорът по отличия "Реал" (Мадрид) ще има за съперници "Наполи", португалския "Брага" и "Унион" (Берлин) в С. Доволни от жребия вероятно са в "Барселона" - и трите противника на каталунците не би трябвало да им създадат проблеми, но те страдаха в последните издания на турнира.

Група А
 

“Байерн” (Мюнхен)
“Манчестър Юнайтед”
“Копенхаген”
“Галатасарай” 

Група В
 

“Севиля” 
“Арсенал”
ПСВ “Айндховен” 
“Ланс” (Франция)

Група С
 

“Наполи”
“Реал” (Мадрид) 
“Брага” (Португалия)
“Унион” (Берлин)

Група D
 

“Бенфика”
“Интер” (Милано)
“Залцбург” 
“Реал Сосиедад”

Група Е
 

“Фейенорд” (Ротердам)
“Атлетико” (Мадрид) 
“Лацио”
“Селтик”

Група F
 

“Пари Сен Жермен”
“Борусия” (Дортмунд)
“Милан”
“Нюкасъл”

Група G
 

“Манчестър Сити” 
РБ “Лайпциг” 
“Цървена Звезда” 
“Йънг Бойс”

Група Н
 

“Барселона”
“Порто”
“Шахтьор” (Донецк) 
“Антверп” (Белгия)

Първите мачове са на 19-20 септември, а груповата фаза приключва на 12-13 декември. Финалът е 1 юни догодина на "Уембли" в Лондон.

На церемонията в Монте Карло бяха връчени и нагредите на УЕФА за отминалия сезон в Шампионската лига.

Ерлинг Холанд от "Манчестър Сити" взе наградата за Играч на сезона. Той стана голмайстор на надпреварата с 12 попадения. Втори остана Лео Меси, а трети - Кевин де Бройне.

Женският аналог на отличието отиде за състезателката на "Барселона" Айтана Бонмати. Тя не пропусна за засегна скандала с Луис Рубиалес в словото си при получаване на отличието.

Пеп Гуардиола е треньор №1, а при дамите - Серина Вегман, която направи Англия европейски шампион и световен вицешампион.

Специалната Президентска награда на УЕФА бе присъдена на бившия германски голмайстор Мирослав Клозе. Тя е за нещо като цялостен принос, като освен постиженията му, бе изтъкнато и спортсменството на Клозе.