Отново се е оформило километрично задръстване от автомобили в посока Гърция, показа Нова тв.

Тапата на т.нар. автомагистрала „Струма” (защото тя нито е магистрала, нито е издадена или въведена в експлоатация като такава от Държавна приемателна комисия, б.р.) започва в района на село Марикостиново, което е на около 5 км от граничен пункт "Кулата".

По информация на зрители на медията преминаването на границата отнема на шофьорите между час и час и половина. Причина за натовареното движение са многото автомобили, които се отправят към южната ни съседка в едни от последните почивни дни на лятото.

Интензивно е движението на ГКПП-Калотина, където обаче заради реконструкция има и стесняване на платната, съобщават от Гранична полиция.

Работим на максимално възможните пет трасета за леки автомобили и автобуси и едно трасе за товарни автомобили, но инфраструктурата на ГКПП „Промахон“ не позволява да се отворят повече трасета, каза пред БТА дежурният служител на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП).  

Трафикът е интензивен още от сутринта, през целия ден българските гранични служители работят на максимален капацитет, посочи още дежурният. 

Освен това засилен трафик има и на границата с Румъния на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“, и с Турция през „Капитан Андреево“ и „Лесово“.