Понякога футболът обединява, друг път разделя, но първото - превърнало се и в клише през годините, се прояви на стадион "Васил Левски" днес. Мачът на надеждата на Стилиян Петров събра президента Румен Радев и премиера Николай Денков.

Двамата седнаха един до друг в ложата за благотворителното шоу, приходите от което ще отидат за български болници, в които се лекуват онкоболни. Преди години самият Стенли преодоля остра форма на левкемия.

Играха легенди като Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян, Мартин Петров, Димитър Бербатов, Даниел Боримиров, а сред чужденците личат величия като Рой Кийн, Робер Пирес, Неманя Видич, Хенрик Ларсон, Луис Гарсия, Гари Кейхил, Шей Гивън, Джо Коул, все още действащият футболист и бивш национал на Англия Ашли Йънг...

Радев и Денков заеха местата си доста преди първия съдийски сигнал и разговаряха над половин час, преди да насочат внимание към величията на терена.

Президентът напусна арената по-рано заради ангажименти по 6 септември, а министър-председателят продължи да беседва със столичната кметица Йорданка Фандъкова и други политически личности.

В последните месеци напрежението между президента и управляващите ескалира постоянно. Държавният глава остро критикува кабинета, а от (не)коалицията не му остават длъжни. Самият Денков често "влиза с бутонките" на Радев.

Край Радев и Денков бяха министърът на спорта Димитър Илиев, Фандъкова, кандинатът за нейния пост Васил Терзиев от ПП-ДБ, звезди на спорта, шоубизнеса и т.н. Наблизо седеше лидерът на ПП-ДБ Кирил Петков.

На стадиона имаше около 20 хиляди зрители. Специален акцент е оказване на подкрепа на Петър Хубчев, който страда от тежко заболяване, като преди дни това разкри самият Стилиян Петров.

Стенли разговаря с президента прези мача, Денков поздрави звездите

Инстутиционално и лично, Радев и Денков подкрепиха мача на Стилиян. Президнът разговаря с бившия капитан на националите преди срещата. А Денков влезе и в двете съблекални, за да поздрави асовете - някои от тях с посребрели или побелели коси, други с повече килограми...

Министър-председателят се срещна с децата и юношите от ФК "Конкордия", които бяха на стадиона. Това е школа, която подпомага социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез спорта.

Клубът е регистриран в БФС, а децата и младежите тренират и играят напълно безвъзмездно при условие, че посещават редовно училище и преминават в следващ клас. С тях работят социални работници, психолог и педагог.