ЦСКА-София и "Арда" са се споразумели за трансфера на нападателя Станислав Иванов на "Българска армия", съобщи БТА, позовавайки се на източник от Борисовата градина.

Двата клуба водят преговори още от края на миналия месец, а днес в родния футбол затваря трансферният прозорец.

"Червените" са договорили финансовите параметри по сделката с управата на "Арда", както и личните условия на 24-годишния играч. Този сезон той има 6 мача, с по един гол и асистенция.

Станислав Иванов - поне като профил, е привлечен в ЦСКА-София по настояване на Нестор Ел Маестро, който замени неотдавна уволнения Саша Илич. 

Стаси, както го наричат във футболните среди е поред през 1999 г. и е от Габрово. Някога "Левски" го измъкна от "Литекс", като юношеските му и детски години преминаха на "Герена".

Макар и по-малък с една година, Иванов играеше в един отбор с Илиян Стефанов ("Левски"), Асен Чандъров ("Левски"), Георги Русев (ЦСКА 1948), Лъчезар Котев ("Арда") и още неколцина, сега утвърдени в професионалния футбол.

Той започна да се налага в първия тим на "сините", но бе продаден на "Чикаго Файър" в Мейджър лигата на САЩ, където обаче не успя да се утвърди и през февруари се завърна в България. Облече екипа на "Арда". Играе като централен нападател и (или) крило, но е по-силен по-фланга. Явно с такава и цел идва на "Българска армия", тъй като при всичките нападатели в ЦСКА-София липсва бърз футболист встрани от вратата.