Безумна случка, при която шофьор минава директно през кръгово кръстовище в Перник, отнася огражденията, навлиза в насрещното и се забива челно в движещ се автомобил показа Нова тв.

На жената, която е била в насрещната кола обаче, едва ли й е до смях и до пернишки вицове - тя е настанена в столична болница със счупен гръбнак, крак, ръка, глава и ребра.

На видеото ясно се вижда как 19-годишният водач с черно комби прелита като снаряд, въобще не прави никакъв опит да спре - стопове светват само в мига на удара, и се набива в насрещно движещия се автомобил. 

Много от коментарите в социалните мрежи определят мястото като „пернишко чудо на чудесата”, а хората не пестят възмущението си. От общината са категорични, че кръстовището било образцово.

Според прокуратурата 19-годишният шофьор ще бъде задържан за 72 часа и ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Иначе не е употребил алкохол или наркотици.

От общината поясняват, че кръговото е от месеци и умишлено е с временни пластмасови "джърсита", за да свикнат водачите, преди да бъде направено монолитно.

„Изградено е кръгово временно преди да се довърши проекта и да започне строежа на кръстовището, което също ще има кръгово движение. Изградено е по две причини – за да свикнат шофьорите и за да разберем дали ще бъде ефективно”, обясни Адриян Скримов, представител на общината.

Той каза, че освен тази случка, няма нито един пострадал при новата уредба на това кръстовище, а преди - докато е било обикновен кръстопът, на него са ставали ПТП дори със смъртни случаи.