Катастрофа е станала тази сутрин между камион и микробус на магистрала "Марица". БТА съобщи, цитирайки МВР, че е загинал водачът на буса, който е с турско гражданство.

Сигнал за произшествието е постъпил тази сутрин около 6:30 ч., съобщиха от КАТ - Хасково.

Инцидентът е станал на 37-ми километър на магистралата в посока Свиленград. Според първоначалната информация, микробусът се е ударил челно в задната част на цистерна за асфалт. Вероятно тежкото превозно средство е било спряно в аварийната лента.

При сблъсъка шофьорът е починал на място. Движението по магистралата е ограничено в аварийната и дясната лента, трафикът се осъществява само в изпреварващата, като екипи на КАТ регулират движението.

Последната тежка катастрофа със загинали в региона на Хасково бе на 7 август т.г. край с. Пчелари, община Стамболово. Тогава лек автомобил катастрофира без участие на други превозни средства, а жертвите бяха трима - двама мъже на възраст 25 и 27 години, и момче на 16 години.

Иначе статистиката гласи, че общо 29 души са ранени при пътни инциденти през изминалото денонощие в страната. Тежките произшествия са 20. Загинали няма.

В София са три тежки и 13 леки пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие. Ранени са трима души. 

От началото на месеца в страната са регистрирани 217 тежки пътни произшествия, 11 души са загубили живота си, а 276 са били ранени. От началото на годината е имало 4739 тежки произшествия. Загинали са 354 души, а 6230 са пострадали.