Русия съобщи за 24-ма ранени при украинско нападение срещу Севастопол в окупирания Крим. Украинска въздушна атака е предизвикала пожар в корабостроителницата "Севморзавод" в Севастопол, съобщи назначеният от Русия губернатор Михаил Развожаев в Teлеграм, цитиран от световните агенции. В резултат на удара са били повредени два кораба, намиращи се на ремонт в обекта. Първоначално той твърдеше, че противовъздушната отбрана е отблъснала нападението и има пожар в "нецивилен обект". Губернаторът не навлезе в други подробности и не уточни колко изстреляни от украинците ракети са били прихванати от руската ПВО. Той само съобщи, че се намира на мястото на нападението.

Руската противовъздушна отбрана е прехванала 7 от 10-те ракети, с които украинските сили са нанесли удар по кораборемонтен завод в Севастопол, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на руското министерство на отбраната.

По-късно служител от украинската агенция за военно разузнаване съобщи, че при снощната атака срещу пристанището на Севастопол в Крим, където е базиран руският Черноморски флот, са били поразени голям руски десантен кораб и подводница, предаде Ройтерс.

"Потвърждаваме, че са били поразени голям десантен кораб и подводница. Няма да коментираме средствата (използвани) за нанасяне на удара", заяви служителят.

От началото на руската офанзива срещу Украйна през февруари 2022 г. анексираният от Русия Крим е редовно мишена на атаки с въздушни и морски дронове, припомня Франс прес.