Парламентът гласува решение за ваканция по време на кампанията за местните избори. Според него депутатите ще работят всеки ден през следващите три седмици, а трите седмици след това излизат във ваканция, която ще свърши точно на местния вот на 29 октомври.

Интересно бе поведението на "Възраждане". По време на дебата депутатите от партията се изказаха против тази ваканция и извадиха всички аргументи от обичайния репертоар. В крайна сметка обаче при гласуването 7 депутати от тази партия подкрепиха предложението, а само 2-ма бяха против. За отбелязване е, че повечето депутати от партията, които са общо 37, отсъстваха.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов също заяви, че на председателски съвет ръководството на на "Възраждане" е подкрепило идеята за ваканция.

Когато няма да има пленарни заседания, парламентарните комисии ще продължат да заседават. Транспортните разходи на депутатите ще бъдат признати, само ако участват в пленарни заседания или комисии, се уточнява в проекторешението.