Президентът на БФС Борислав Михайлов ще участва в благотворително събитие, целта на което е набиране на средства за пострадалите от наводненията в Словения, съобщи официалният сайт на централата. Поканата е дошла лично от шефа на УЕФА Александър Чеферин, който е словенец.

Не става ясно дали визитата на Михайлов ще се изразява само с присъствие или и с участие в шоумач заедно с величия като Джанлуиджи Буфон, Андрий Шевченко, Паоло Малдини, Луиш Фиго, Звонимир Бобан, Хавиер Санети, Ерик Абидал, Предраг Миятович и др.

Двубоят е утре (15 септември) от 21 часа наше време на ст. „Арена Стожице“ в Любляна под наслов „За Словения“ и ще бъде излъчван пряко в 27 държави. Той е кулминацията на програмата.

Всички средства, набрани по инициативата - включително финансиране от спонсори, продажба на билети и индивидуални дарения, ще влязат по сметката на фондация, която от своя страна ще ги разпредели сред най-нуждаещите се.

„Скъпи приятелю, надявам се да приемете покана за тази благородна инициатива. Всяко действие и всяка подкрепа е от значение“, пише в писмото си до Борислав Михайлов президентът на УЕФА, казва сайтът на БФС.