Гумите на автомобила на журналиста Георги Коритаров са били нарязани снощи, съобщи Нова тв. Инцидентът е станал на бул. "Цариградско шосе”, на метри от сградата на бившата служба ГДБОП, в която сега се помещава ДАНС.

"Беше малко странно за мен, че има такава дързост у извършителя на деянието. Това, което стана с мен, е много дребно в сравнение с поражения, които е имало срещу други журналисти като Генка Шикерова, Сашо Диков, Васил Иванов. Прави впечатление, че и до ден днешен не са открити извършителите на техните престъпления”, коментира пред Нова тв Коритаров.

Според него има няколко предположения за възможните причини за случката.

"Преди доста месеци доброжелателно бях предупреждаван да бъда значително по-мек и безкритичен към руската агресия в Украйна и по възможност да съхранявам достойнството на тази велика държава. Аз обаче отказах да се съобразя. Тези предупреждения дойдоха от човек, който познавам добре, но няма да кажа неговото име. Смея да твърдя, че е запознат и има информация от средите, от чието име ми говореше”,  заяви журналистът.

Според Коритаров форумите под негови изказвания, в които отстоява тезата, че не трябва да има давност за престъплението "Възродителен процес" и, че у нас трябва да се сложи край на национал-популизма и ксенофобската вълна, били залети с омраза срещу него.

”Това би било доста плашещо, ако не бих свикнал с подобен стил”, добави Коритаров.