"Ние сме изпратили един вариант на текст, който оглеждат, обсъждат".

Така премиерът Николай Денков отговори на въпрос дали скоро ще има коалиционно споразумение между политическите сили в мнозинството. Той не даде повече подробности какво представлява този "вариант на текст".

От "Продължаваме промяната - Демократична България" отдавна искат да се създаде механизъм за вземане на решения в мнозинството. Що се отнася до ГЕРБ, там  са уклончиви по темата дали управляващото мнозинство е коалиция или НЕкоалиция.

Малко по-късно Денков уточни, че няма нов документ, а се работи по този, който е бил представен в края на юли на ръководителите на партиите, които подкрепят правителството.

"Не става дума за коалиционно споразумение, а за механизъм, по който да се вземат решения", подчерта премиерът.

По думите му този механизъм работи в момента, но не е скрепен с писмено споразумение.

Въпросът за изработване на механизъм или споразумение е висящ още от първия ден на настоящото правителство. И поне засега няма изгледи той в скоро време да бъде решен под някаква форма.

Денков смята, че към момента има подкрепата на Народното събрание за приоритетите на правителството.

"Това, което е важно за мен, е да имаме подкрепа в Народното събрание, която да съответства на целите, приоритетите и програмата, която ние изпълняваме. За момента има такава подкрепа, както виждате. Работи се по законодателната програма, така, че ако това продължава по този начин и ние успеем да свършим нашите задачи, аз не виждам причини за притеснение".

Това каза още Денков.