В местните избори в столицата ПП-ДБ ще се борят за смяна на нейния модел на управление. От тази гледна точка кандидатът на ГЕРБ-СДС няма значение.

Това заяви в интервю за БНТ тази сутрин Васил Терзиев, кандидатът на ПП-ДБ за стола на Йорданка Фандъкова.

"Критиките са към централизирания модел на управление, фаворизирането на определени фирми и райони, наш кмет, ваш кмет - това са пороците, които искаме да изчистим от управлението", каза Терзиев и подчерта, че са необходими повече средства и по-добро планиране.

Той иронизира изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му ще обяви кандидата си за кмет на столицата, след като изтече "ретроградният Меркурий", с коментара, че "астрологията си казва думата".

Терзиев не скри, че политическите му амбиции могат да стигнат по-далече от кметския стол на София, определяйки твърденията, че ще е кандидат за бъдещ премиер като нещо в сферата на възможностите. Той каза, че първата стъпка е кметският пост в столицата.

"Винаги съм бил отборен играч. Работим да няма балотаж, няма значение с кой кандидат. Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане. Нямам обвързаност с никакви служби. Отварянето на досиетата на родителите ми не е в моите правомощия", каза още Васил Терзиев, чиято кандидатура е обект на остри критики в десния лагер заради обвързаността на предците му с комунистическата Държавна сигурност.