Леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна. Инцидентът е станал в неделя вечерта, съобщават от зоологическата градина.

По време на рутинен обход, пазачът забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда. Пострадалата искала да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа, след пристигане на място е установено, че момичето е ухапано по пръста. Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет.

"Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено", припомнят от зоопарка във Варна.

И молят отново да се спазват правилата при посещение.

Това е пореден инцидент с посетител на зоологическа градина в нашата страна след груби нарушения на указанията и забраните.