След 20 години като кмет на Кърджали Хасан Азис няма да се бори за нов мандат. ДПС взе решение да издигне Ерол Мюмюн на местните избори през октомври. А Хасан Азис се оттегли с благодарности към Ахмед Доган и ръководството.

„Благодаря на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията за възложената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развитието на града и пълното му преобразяване в европейски град и столица на толерантността на България, Балканите и Европа“, написа доскоро смятаният за вечен кмет на Кърджали в социалните мрежи.

„Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни“, добави той.

И още:

„Тези избори са от изключително значение, за да продължи надграждането на всичко постигнато дотук, и за да може Кърджали да продължи бъде образец на европейски мултикултурен град на толерантност и разбирателство между всички жители“.

А до избора се стигнало след обявеното от ДПС препитване на кандидатите. Почетният председател на партията Ахмед Доган не одобрил кандидатурата на сегашния кмет на Кърджали Хасан Азис. Решението за промяната било взето след разговори в София с Доган, продължили повече от 6 часа, пише БНР.

"Кърджали има много проблеми, ще се опитаме да ги разрешим и да превърнем града в още по-добро място за живеене", каза номиниранията за кандидат-кмет на ДПС Ерол Мюмюн.

Мюмюн е 44-годишен, завършил е "Управление на човешки ресурси" и е бил общински съветник от ДПС в предходния мандат. Той е регионален директор на "Д Банк" на Фуат Гювен.

Хасан Азис беше кмет на Кърджали от 2003 г., през 2019 г. започна петия си мандат