Българският национал Кирил Десподов имаше ключов принос за победата на новия си отбор ПАОК (Солун) срещу ХИК (Хелзинки) на старта на груповата фаза в Лигата на конференциите - 3:2 във Финландия от гр. G.

Нападателят се разписа и това бе първото му попадение с черно-белия екип, а имаше и ключова асистенция. Той за първи път излезе като титуляр. Преди дни дебютира в дербито срещу "Арис" в първенството на Гърция, а негов гол бе отменен заради засада.

Вечерта бе добра и за бившия отбор на Десподов "Лудогорец", който тръгна с 4:0 над "Спартак" (Търнава).

Финландският шампион поведе в 36-ата минута с точен удар на Хасан Банде. През втората част гърците направиха пълен обрат.

Константинос Кулиеракис в 55-ата минута се разписа с глава след отлично центриране на Десподов от свободен удар отляво на атаката - 1:1.

В 81-ата минута българинът реализира за 2:1, като имаше и късмет. Той засече топката след центриране отляво при рейд на негов съотборник, тя рикошира, срещна гредата, мина по голлинията и някак влезе във вратата. 

Помогна и неубедителна изява на вратаря на домакините, но Десподов си заслужи попадението заради добрата си игра.

В добавеното време Брандън Томас вкара трети гол за ПАОК, а крайното 2:3 оформи Боян Радулович от дузпа малко след това.

В другия мач от карето "Айнтрахт", който отстрани "Левски" в елиминациите, победи шотландския "Абърдийн" с 2:1 във Франкфурт. Така с повече вкарани голове ПАОК поведе в класирането, а на 5 октомври приема германския тим на "Тумба".