Антон Хекимян има огромен шанс да спечели изборите за кмет в София още на първи тур. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първия си коментар, по повод неговата кандидатура.

Борисов отказа да коментира питането на лидерката на БСП Корнелия Нинова дали Хекимян досега е бил къртица на ГЕРБ в бТВ. И припомни, че тази телевизия е отразявала много активно протестите срещу неговото правителство.

"Софиянци имат възможност да избират между един много ведър, чист и умен човек. Срастването на ДС, властта и парите е много опасно. Софиянци ще могат да изберат между двете неща. Хекимян може да победи още на първи тур в синя София", каза още Борисов.

Попитан как резултатите от местните избори могат да променят картината на националното управление, Борисов каза, че го е притеснило "изказването на г-н Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепят".

"Следва логичен въпрос: а кого ще подкрепят - "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като нас няма да ни подкрепят, защото аз ясно и точно съм дал указания на партията – на втори тур подкрепяме "Продължаваме промяната - Демократична България", защото са наши некоалиционни партньори", обясни Борисов.
 

И допълни:

"Не подаряваме София на никого. С такава кандидатура с широка периферия ГЕРБ има реални шансове. Със строго партийна щяхме да се ограничим само в твърдото ядро. Имаме вицепрезидент журналист, имаме евродепутат - Елена Йончева, журналист".