Хиляди привърженици на "Левски" се стехока в парка "Гео Милев" за откриването на паметник на най-голямото име в историята на клуба - Георги Аспарухов-Гунди. Статуята на скулптора Любомир Григоров се издига край родния дом на величието. Реализацията му отне няколко години.

Малко преди синята завеса да бъде свалена заваля дъжд, но това не отказа феновете. А малко, след като бронзовата статуя грейна, дъждът спря.

Това стана под звуците на "Балада за Гунди и Котков" на Наско Джорлев, песен, написана малко след гибелта на двете футболни величия. След това проехтя химнът  на "Левски", а церемонията приключи с "Балада за Гунди" на Панайот Панайотов.

Сред хората, които произнесоха слова, бе волейболната легенда Димитър Каров, който е зет на Аспарухов, неговата съпруга Лидия е сестра на "синята деветка".

Зад проекта стои най-вече асоциацията Levski Family, която е част от Националния клуб на привържениците на "Левски". Както и община "Слатина", чийто кмет Георги Илиев положи усилия за реализацията.

Проект на скулптурата - в по-малък мащаб, бе готов и показан преди точно година. А през май на настоящата бе направена първата копка. Дълго време бяха събирани пари.

На събитието присъстваха много бивши футболисти на "Левски", като Стефан Аладжов, Николай Илиев, Илиян Стоянов, Елин Топузаков... Липсваха Наско Сираков и други от ръководството на клуба, като изключим все пак Топузаков, който е шеф на школата на "Герена".

Не го пропуснаха обаче двама от кандидатите за кмет на София заедно с целите си щабове - Антон Хекимян и Вили Лилков, като вторият не крие, че е левскар.