Представителите на миньорите и енергитиците ще се срещнат днес с премиера Николай Денков - но блокадата на ключови пътища няма да спре, обявиха те пред бТВ.

И днес магистралите "Тракия" и "Струма" ще бъдат блокирани от тях, след като протестиращите останаха цяла нощ на тях.

"Днес среща ще има. Ние приехме тази покана, но при определени условия. Вчера от заявената ни позиция от шест искания едно от условията беше срещата да бъде проведена с представители на протестиращите и парламентарно представените партии в Народното събрание. Ако не бъдат всички парламентарни групи разговори няма да има", коментира пред телевизията Бисер Бинев от ФСО "Подкрепа".

Първоначално министър-председателят покани протестиращите в административна сграда в Раднево - но те отказаха да представя исканията си във връзка с териториалните планове там. По-късно пресслужбата на Министерския съвет съобщи, че разговорите ще бъдат днес, от 11 ч, в зала 134 на Народното събрание (сградата на бившия Партиен дом).

"Ние на среща с премиера Денков няма да ходим. Още вчера той ни покани на среща някъде на някакъв етажа на административна сграда. Ще отидем на срещата в парламента. Да кажем на хората защо сме тук, защото продължава да бленува в общественото пространство, че някакви хора правят някакви глупости. Проблемът е това, че само след две години България може да се върне в годините на комунизма", каза председателят на стачния комитет на КТ "Подкрепа" Марио Нинов.

В срещата се очаква да се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, и на икономиката и индустрията. Ще участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството, се казва в прессъобщението на МС.