ДПС не изневери на политическата си линия от последните дни да се държи като жертва на политически и етнически репресии. След като вчера 2 часа парламентът спори по темата за Възродителния процес днес депутатът от движението Станислав Aнастасов за пореден път изчете от парламентарната трибуна уволнените от партията. Той ги определи като "нарочени за политическа екзекуция", а уволнението им бил резултат от "ксенофобската политическа мисъл на перфектния дует Реформаторски блок - Патриотичен фронт".

Според Анастасов за последната седмица са уволнени 27 души.Той изчисли, че мащабите на чистката се увеличават, защото в предната седмица уволнените са били 12. Общо имената на уволнените били 334. В продължение на 10 минути Анастасов чете имена на уволнени хора.

"Аз също имам списък, малко по-дълъг от вашия", отвърна му Цветомир Михов от ГЕРБ. "Превърнахте политическото кадруване в бизнес, използвахте страховете на хората", каза още Михов. Според него докато ДПС е управлявало "на всеки десет е оставяло по един от ГЕРБ". Михов също даде конкретни примери за политически уволнения в миналия мандат, включително на мюсюлмани от частни фирми, защото не са гласували за ДПС, а са присъствали на събрание на ГЕРБ. "Стигнахте до там да изнудвате хората да ви дадат 5 кг ядки за партиен купон", заяви Михов.

Даниела Дариткова (ГЕРБ) пък заяви, че тялото на Маргарита ВЪлкова, която според списъка на ДПС е назначена от ГЕРБ, все още се издърва в язовир "Цанков камък".

"Няма да търпим вечно Реформаторския блок да бъде наричан ксенофобска формация. Това е обида към стотици хиляди българи, които винаги са били последователни противници на ксенофобската политика". Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. "Днешното ДПС не проявява разум, настройва ниските страсти в българското общество", заяви Кънев. "Разбирам, че е трудно да си в опозиция. 14 години бяхме в опозиция, 10 години ДПС беше на власт, кьорав седесар на служба не е останал. Имаше един кръг които останаха - тия, дето се записаха в ДПС. Това ми напомня въпроса къде е Бисеров. Но не знам към вас ли да се обърна или към прокуратурата, която защитавате напоследък. Нито един седесар не каза нищо лошо за българските турци. Тези хора никога не си позволиха да си позволят ксенофобия. Винаги ще говорим срещу ДПС и никога срещу българските турци", декларира Кънев. "Дайте ми ги тези списъци, ще ходя по минстерства да питам справедливо ли са назначени тези хора", каза лидерът на ДСБ. "Нашата любов към свободата е много по-силна от вашата любов към властта". заяви Кънев.