Американската платформа Netflix планира да повиши цената на стрийминг услугата си, която е без прекъсвания за реклами, след края на продължаващата стачка на актьорите в Холивуд, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от Ройтерс.

Според източници на американското издание компанията обсъжда повишаване на цените си за няколко пазара по целия свят, като вероятно ще започне от САЩ и Канада.

Подробности около това с колко ще поскъпнат услугите на Netflix не са разкрити, уточнява БТА. Компанията е отказала коментар по въпроса.

Преговорите между синдиката на актьорите (SAG-AFTRA) и Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP), който представлява филмовите студиа, продължават, като следващата им среща е насрочена за днес.

Миналата седмица Съюзът на писателите сключи предварителна сделка с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти след пет месеца на неуспешни преговори.

Netflix намали цените на своите абонаментни планове в някои страни през февруари. През същия месец технологичният гигант изложи план за премахване на споделянето на пароли за акаунти, който беше въведен в над 100 страни през май.