Въпреки забраната на общината на спрения строеж пред бл. 29 в район „Овча купел“ се работи, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Тази сутрин получих обаждане от граждани, че на запечатания вчера строителен обект в „Овча купел“ се работи въпреки забраната. Дойдох на място и се уверих с очите си - невиждана наглост, работата вътре в обекта кипи въпреки ограничителните знаци, поставени вчера от общинския строителен контрол“, каза шефът на СОС.

Той бе категоричен, че в момента от общината съставят нови актове, ще бъдат наложени глоби и ще бъде сезирана прокуратурата за новите нарушения.

Само преди няколко часа Георгиев обяви, че вчера екипи на Столичната община са запечатели принудително два незаконни строежа в „Овча купел“ и „Възраждане“.

„Помните, че преди няколко седмици ме сезираха граждани с оплаквания за евентуално незаконно строителство. Разпоредих проверка от главния архитект, която установи нарушения. Затова подадох сигнал до прокуратурата, която е компетентна да се произнесе за законосъобразността на разрешението за строеж“, припомня шефът на СОС.

Тъй като строителите и на двата обекта отказват да спрат изграждането на сградите и бавят книжата, изискани от общината, тя е принудена да запечата входовете на строежите, като по този начин всяко следващо нарушение вече е в компетенциите на МВР.