Кристиано Роналдо иска да удължи договора си със саудитския "Ал Насър" с още две години, което означава, че може да остане там до 2027 г., твърди изданието Al Harbi, цитирано от БТА.

Голмайстор №1 в историята на футбола е амбициран да играе за Португалия на Световното през 2026 г., като за целта идеята му е да си гарантира клубен отбор и участие в първенство, което е все по-конкурентно.

Настоящият му договор е до 2025 г., като той печели около 200 милиона евро годишно. Ако Роналдо играе поне до 2027 г., то това означава, че той може да мисли за отказване от футбола на 41 или дори на 42-годишна възраст.

Той е казвал няколко пъти, че иска да остане на терена колкото се може по-дълго, стига да е здрав и да постига нови върхове.

Беше първата голяма звезда в Саудитска Арабия и през пролетта адаптацията му не вървеше, като няколко пъти се забърка в минискандали извън терена. Напоследък обаче започна да бележи повече, а и отборът да побеждава. 

Твърди се, че в близко бъдеще представителите на Роналдо ще се срещнат директно с престолонаследника на Саудитска Арабия и министър-председател Мохамед Бин Салман, за да обсъдят евентуалните детайли по новия договор. "Ал Насър", както и други четири водещи отбора в кралството, се финансират директно от държавата чрез Публичния фонд.