Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 442. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 2726 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 16,21 процента.

През последното денонощие са починали седем пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. Към днешна дата в болница с диагноза COVID-19 са 352 души, а 22 от тях са в интензивно отделение.

Новопостъпилите в лечебно заведение са 75. Излекувани през последното денонощие са 153 души. Активните случаи към момента са 4624.

Същевременно Нова тв напомня, че се затягат мерките за контрол за допускане на децата в яслите, детските градини и училищата поради ръста на заразени с коронавирус. Ще се проверява всяко едно дете за висока температура, болно гърло и други характерни симптоми. Указанията вече са изпратени от Столичната регионална здравна инспекция до директори на училища и детски градини. Ръст на заразените се наблюдава от няколко седмици.

При достигане на 30% заболели ученици, учебното заведение преминава към онлайн обучение, обяснява пред медията зам.-директорът на 119-о СУ в София Симеон Ангелов. Там към момента отсъстват между 5 и 10% от децата, но няма потвърден случай на коронавирус.