Йоан Стоянов се присъедини към лагера на националния отбор на България късно снощи, след като кацна в София с полет от Тел Авив, съобщи Българският футболен съюз.

22-годишният десен халф-бек бе възпрепятстван да пристигне от понеделник заради ситуацията в Израел. Усложненията дойдоха от това, че той има и израелски паспорт. Така потенциално може да бъде повикан в армията на страната.

БФС подчертава, че е положил всички усилия, за да може футболистът на "Апоел" (Беер Шева) да бъде транспортиран на българска територия и да се включи към подготовката селекцията ни за мачовете срещу Литва (14 октомври) и Албания (17-и).

Първоначално Стоянов имаше билет за редовен полет в понеделник, тъй като според програмата мачът на клубния му тим "Апоел" срещу "Макаби" (Хайфа) трябваше да се изиграе в неделя. След нападението на "Хамас" първенството беше спряно. Много полети бяха анулирани. Полузащитникът не успя да се качи на някой от извънредните евакуационни полети, които българската държава организира.

От снощи обаче той е заедно със съотборниците си в базата на БФС в "Бояна".